Wednesday, January 5, 2011

bib bib boo boo :D

haa sedap tak tajuk entry aku kali ni? ngee. mcm BAPAK COMEL kan?
ngee.
sebenar nye aku nak crite2 kat korg ni 1 bende.
alaa tak besa pon :)
tapi aku rase die yg kecoh kot :D haha POOR .
aku ade bengang dgn sorg minahh ni.
ade laa.
pade yg tahu, TERIMA KASIHH :D.
cerite macam ni.

__________________________________________________________________

KES PERTAMA --->

aku : OUCHH! (mke berkerut, then pgg kaki).
dia : asal plak ni?
aku : hrmm kaki kne paku. (dlm hati mmg bapak sakit, berdarah bapak ahh byk).
dia : macam2 btol.

labels : sumpah aku rase macam nak SEPAK muke kau bile kau buat mke cm taik mcm tu. HELL loo, kaki aku ni kne paku, sakit. kau pernah kene? klu tak penah, mehh aku bg, bia tahu rase deyy lo !

___________________________________________________________________________________

KES KEDUA --->

situasi : tgahh sebok2 wiping, and aku tlg susun atas tray.

dia : engat mcm mne nak setup buffet lunch? (nada KEKWAT gle).
aku : hrmm (diam). engat tp lpe skit2(sengihh).
dia : asal skit2 plak? aritu tk blaja?
aku : (hati da stat panass) hrm blaja.
dia : lupe sebab awak tu xade BUKU NOTA ! student laen akk aja skali da engat, awak tu tak. buat laa sendiri, klau rase nak blaja. (membebel) bla bla bla bla.
aku : (susun cepat2, then blahh tros ).

labels : hello pempuan :) tak sume OTAK MANUSIA MAMPU UTK INGAT, TP FINE LAA AKU ADMIT SALA AKU, SBB TAK CATIT. buttt, kau tuu tegur care elokkk sikitt bhaii.

___________________________________________________________________________________

KES KETIGA --->

situasi: ade guest dtg, nak order. so aku pon amek. order die airr TEH TARIK. okayy fine aku admit mase tu aku mmg tk reti buat airr. ye ahhh kat uma pon tak tahu. oke2 mmg kne blaja, tapi tk bole aja aku?? hahaha. staff lain klu ade org order air, siap tny g, "dorg order ape?" . yg die ni mcm ni ......

dia : haa minum ape?
aku : teh tarik DUA (mke senyum).
dia : haa pegi ahh buad.
aku : erkk tak reti :D.
dia : (membebel).
aku : (tros pegi pantry, malas nk dga bibah memekak).

tbe2 die dtg smp MEMBEBEL lagii.

dia : blaja buad air, kate nk blaja. buat cre nak blaja. jgn mls. sume nk hrp kn org. ble org ckp maen2. (brokk brekkk brokk breekk).

nak di jadikan cite, yela kan tga cebok brokk brekk die uh. die pon buad jelaa SATU je tehtarikk. td aku ckp due. then aku dgn pnas hatii, amek mug, pg bancuh sndr, dlm hati ( ohh kau engt ak tk reti? oke takpe, wlupun mmg tk reti, tp xsala try !) then aku ponn bancuhh.pastu bole lak die tny....

dia : haa knp lak ni?
aku : KAN TADI SAYA KATA DUA (smbl wat muke)

tanpe hirau kn si bibah ni, aku pon blaa smbl bwk air.

label : haha kau tu mmg ske pndg rendah. tapi next kes lagi gempak :DD

____________________________________________________________________________________

KES KEEMPAT --->

situasi : guest da mkn bfast, so aku pon clearing. tapi sblm die komen pape, aku da pehatikan, pggn yg die anta kt stewart kdg2 tk susun pon. aritu plak PANDAI susun :D. aku pon MUNGKIN sala ahh letak je mcm tu, tp bak aku kate, TAK BOLE TEGUR ELOK2 KE KAK OI?

aku : (tga nk letak gelas dlm rak die). tbe2 die dtg.
dia : SUSUN PINGGAN2 WEHHH! .

labels : walawala wehh (ayat die HAHA) kau engt aku tk pasan ah kau slame ni. adoii tinoo ni mmg paya ahh.

____________________________________________________________________________________

KES KELIMA --->

situasi : da laa bru betekak an adek kt uma. hati bapak ahh panas. yelaa si kecik ni, sebokkk nak blog. hrmm then ak engt g keje, dpt ahh lpe kn sume nyeee. tapi laen plakk ! aku baru je smp n duduk kt krusi2 kt blkg, yg aku BENGANG TAHAP DEWAA ! time aku DIRI, die tak nampak. tp time aku DUDUK ahh mate die nak FOKUSS kt aku !! bapak NATES!

DIA : haii! da tkde keje ke kt bawah uh asek duduk2 je?! mcm tk bz lgsg! (perli kaww2).
aku : (malas amek pott, tros blahh)

maklum laa org tga bengang, aku bengang lain skit. sape usik time aku bengang, bile2 je aku bole sembur. tp dgn bibah ni ak tahan, sbb die lg tuee :DDD.

labels : turun je bawah engat da setell daa kes perli memerli ni, tp ade lg die nak cr pot.. hurghhh! time tu mmg da pns gile babii ahh!. next kes lg mcm CIBAII (lantak aku ahh nak mencarot atau ape, blogg aku :pp)

____________________________________________________________________________________

KES KEENAM --->

situasi : k. ayu sohh aku letak cutleries (serving spoon) dekat underliner2 kt buffet line dinner uh. tapi aku mcm blur2, yelaa bkn TAK TAHU makne SERVING SPOON uhh, tp nak ltk kt sume underliner ke kann. then....

dia (B) : serving spoon, alaa ! SUDU BESA ! tu pon susa !. nk kne ckp bhse pasar jgk !
aku : (mls amek pusing, pergi amek serving spoon, n wat laa mcm ne yg di suruhh).

labels : deyyy minachi! kau tu sbnr nyee mmg dasar pasar doe :DD. bajet gilebhaii. haa time nii ahh aku stat tulis mcm2 si bibah ni. nak tahu ape? haaa jeng jeng jeng, sat g ak tulis kaayyy.

___________________________________________________________________________________

KES KETUJUH --->

situasi : aku pegi pantry, nk buat miloo, lapa doee. smbl tuu tgk laa bdk2 n staff
laki yg hebad2 tga agkt meja2 :D utk malam AMBANG NEW YEAR la katee kann.then ak baru je naekk, tp kak ayu soh ak tlg, amek kn ais.. hati yg tga pnass ni, LEMBUT LAA sikit. yelaaa sbb ade org ckp lembut2 :DD . tp bole plak minah deyy tu bersuaree.....

dia : haa amek jgn separuh2! amek penuh! jd KUAT sikit !

time tuu mmg Tuhan jee tau hati aku da TERBAKAR tahap apee, aku pon g kitchen amek aiss 1 tong. then TANPA SERETT LANGSUNG! aku agkt sndr, n HEMPAS kt depan kak ayu n BIBAH toncett uhh :pp. kak ayuu, soryy saye bkn nk hempas dpn akk :D. tp klu ikut kn hati ni, nak aku CURAHH je aiss ni dkt PALO OTOKK die :DD. lepas da puas hati ak merempan, ak blahh.

labels : haa mlm uhh baru die tego ak elokk2. baru laa ak okaayy.
____________________________________________________________________________________

tapi nak di jadikan crite lain plak ! ( banyak plak kes nak diselesaikan ni :DD), korg engt g x note book yg ak ade tls sumthng pasal bibah ni? haa tercicir tahuu!. tapi ak tk glabah ahh. sbb dlm hati da mcm terdetik, "AHHHH BIA CICIR, MUDAH-MUDAHAN BIBAH BACE, BARU DIE SEDARR".
then ak pon stop cari buku uhh ! opss ! korg nk tahu ape aku tulis dlm notebook uhh? ni haaa, aku TULIS dulu, nti bukti2 tulisann, aku uploadd :DD.

mcm nii : - ***(name die) bajet ! :D salah sendiri xnmpk, prasan bagusss!, ske cari pasal, n YANG PALING PENTING, TAK RETI MAKEUP TAPI NAK MAKEUP. hahahaha.

macamm ni aku tulis, amacam, terus terang tk? HAHA.

tapi smlm kn, ak da jumpee doee buku uhh! kak wanie pulang kann :D tp aku da dpt agak daa mcm die blss :D tp ak baru tergerak hati nak bacee PAGI td sblm g keje . haaa ! korg nak tahu ape die balas? okayy aku tulis ! bukti die balas, nti aku snap gmb note uhh :D.

dia balas : -ade aku kisah!! makeup ko mmg cantik!! xheran pon (lukis mke setan tga ktawe HAHA). tp yg pntg jalan ktrg laju dr ko yg jln cm kura2. kalu rse ktrg xbgs, wat laa lg bagus n bagus dr ktrg, laen x, xpya ckp or tls mne2, ckp saja sudah!!. useless!

haa cmni die balas, HAHAHA first thing, aku TERGELAK ! bhahahahah.
okayy, now time nak explain pasal ape yg die tulis uhh. okayy lets go to this statement "jalan ktrg laju dr ko yg jln cm kura2" . okayy. aku mmg jln lembab. sebab ?

satu : mse kt bqt, ak pki heel, tp mase ak pki heel, i can walk a million miles. sebab ape? sebab kaki tk sakit lg. tapi mgkn padah sbb pki heel, mse kelua dr bqt 3 mggu, kaki ak da bengkak. capt2 sne ade gk nsht pki ksot rndh, tp ak yg sngjee cr penyakit :DD.

kedua : kaki aku yg kne paku uh, bisa still rse ! sbb ape? sbb PAKU UH PAKU KARAT BODOHH ! sbb tu kaki aku bertambah sakit. tp mse kau tny asal dgn kaki ak, cre kau tny mcm lahanat ! (pduli ape ak klu kau mara skrg!).

ketiga : yelaa, kaki tk elok gg, tp maen badminton. huhh! mmg kne laa doe. kaki plak terseliuh ! bapak ahh sakit. tp aku tahan. SIKIT , sekecil zarahh pon ak tk cite kt staff2 sne bhaii. sbb ak xnk org ckp ak amek SIMPATI !

tapi kauu ! bapakk ahh byk kau buat ak panass doe!. kau tu sape? ak hormat kau sbb kau tua. tp ak tgkk kau tk tnjukk pon hormat kau. sbb ape? sbb kau rse au da ckp besaa ah? ohh pleasee !

___________________________________________________________________
NOW move to last statement, mls ak nk taip g, panas otak ak pk pompuan ni "kalu rse ktrg xbgs, wat laa lg bagus n bagus dr ktrg, laen x, xpya ckp or tls mne2, ckp saja sudah!!. useless!"..
bhaii ! bende skang NOTA TUU AKU MENTION PADE KAU ! tapi kau nk kait kn satu staff pasai paa? hang takda otakk kaa? haktuihh! klu tkot nk face sorg2, jgn cr pasal laen kali. trainee laen bole ahh kau kecohh (tp ape2 pon ak buat gk keje yg dorg suruh, ak ni kan TRAINING !). haa yg tak payah ckp ni lakk, ewah2 skety wa la mau ckp ke, bisik ke, jerit ke, ade wa susa kn lu? takde kan? huh! inilah yg aku kate SALAH SENDIRI TAK NMPAK , TAPI MANUSIA LAIN, LAJUUU JE NMPK.
____________________________________________________

p/s : heyy cik ***, dalam nota saye, saye tk mencarot kt awak. mcm BODOH, BANGANG, BABI, OR WATSOEVERR. tp dlm blog ni baru yg carot, sebab ape? :) sebab awak yg mohon :)) jgn ingat saya tak tahu ape yg awak komen2 ckp pasal saye :) jr n senior? :)) WALAWALA WEHH! :D gempak. hahaha. maaf yeaa KAKAK ! saye mmg biadap, tp saye hny jd biadap pade org yg tk reti jage hati org lain :)) hope awak lupekan laa prangai saye yg "budak2" ni :D im sorry =.=

thank you for reading. xoxo

mine memory ♥